Γιώργος Α. Παπανδρέου

Συνάντηση με τις Διοικήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της 6ης ΕΜΑΚ, της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικου Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας

Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τις Διοικήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας και Δυτικής Ελλάδας, της 6ης ΕΜΑΚ, της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικου Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων, καθώς και με την Διεύθυνση Δασών Αχαΐας.

Στην συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά του σπουδαίου ρόλου που επιτελούν, αλλά και της αναγκαιότητας η πολιτεία να στέκεται αρωγός στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ενημερώθηκα για τα σημαντικά ζητήματα που απαιτούν την προετοιμασία και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων μερών, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου καθώς και όλων των ελλείψεων που συντελούν στην υποβάθμιση των υπηρεσιών δασοπυρόσβεσης και συνακόλουθα της ασφάλειας των πολιτών.

Εξέφρασα την άποψη ότι πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα ενέργειες αναβάθμισης των υποδομών και κάλυψης των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, ούτως ώστε να υπάρξει και ουσιαστική συνδρομή στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των υπηρεσιών Πυρόσβεσης.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *