Γιώργος Α. Παπανδρέου

Μανιφέστο στήριξης της υποψηφιότητας Σάντσεθ συνυπέγραψε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου

Απόσπασμα από το Μανιφέστο Στήριξης της υποψηφιότητας του Πέντρο Σάντσεθ που συνυπέγραψε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Α. Ππαπανδρέου μαζί με άλλους, όπως οι Ολαφ Σολτς, Αντονιο Κοστα, Λουλα, Γκορντον Μπραουν, Ελλυ Σλαιν, Μισελ Μπατσελετ, Στεφάν Λοφβεν και Ζακ Ντελόρ, με αφορμή τις αυριανές εθνικές εκλογές στην Ισπανία.

«Στις 23 Ιουλίου, οι Ισπανοί πολίτες έχουν ραντεβού στις κάλπες για να χαράξουν το πεπρωμένο της χώρας τους. Καλούνται να αποφασίσουν ποια κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη της διοίκησης της Ισπανίας σε μια κρίσιμη στιγμή.
Η σημασία αυτών των εκλογών είναι αδιαμφισβήτητη. Ο κόσμος, και ιδιαίτερα η Ευρώπη, υποφέρει από ένα άνευ προηγουμένου κύμα συντηρητικοποίησης. Βαθιά αντιδραστικές δυνάμεις τροφοδοτούν μια ρητορική έντασης και απονομιμοποίησης των θεσμών που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια σταθερότητα.
Σε αυτά τα ταραχώδη χρόνια, οι κυβερνήσεις του Πέντρο Σάντσεθ ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετώπισαν με πολιτικές που βασίζονται στην κοινωνική δικαιοσύνη. Και έχουν δείξει ότι είναι δυνατό να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας χωρίς να αποδυναμωθεί το κράτος πρόνοιας ή να θυσιαστούν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης ή η προστασία του περιβάλλοντος.
Με αυτές τις πολιτικές, η Ισπανία δεν έχει αναδειχθεί μόνο ως παράδειγμα προοδευτικής διαχείρισης απέναντι σε σοβαρές κρίσεις, αλλά έχει επίσης συμβάλει στην οικοδόμηση μιας δικαιότερης παγκόσμιας τάξης ειρήνης και προόδου για την εξάλειψη αυτής της παγκόσμιας ασθένειας που ονομάζεται ανισότητα.
Ο Πέντρο Σάντσεθ ενσαρκώνει την ικανότητα και τη δέσμευση να κυβερνά με θάρρος για να μετατρέψει αυτή την εποχή των μεγάλων μεταμορφώσεων σε ευκαιρίες για το μέλλον. Με στόχο, όχι μόνο τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας, αλλά και τα οικονομικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά θεμέλια για την ευημερία των μελλοντικών γενεών.
Για το λόγο αυτό, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, εκφράζουμε την υποστήριξή μας για την υποψηφιότητα του Πέντρο Σαντσεθ ως την επιλογή που μπορεί να προσθέσει στην πρόοδο και που δίνει συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις και τους μετασχηματισμούς που έχουν κάνει την Ισπανία παγκόσμιο σημείο αναφοράς όσο αφορά στα δικαιώματα, στις ελευθερίες και στην ευημερία.»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *