Γιώργος Α. Παπανδρέου

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση μετά και την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023:

“Το εκλογικό αποτέλεσμα, επιβεβαιώνει την ανάγκη να συνεχίσουμε τον αγώνα,
για την υπεράσπιση και εμβάθυνση της δημοκρατίας,
για τη δημοκρατική θωράκιση και λειτουργία των θεσμών,
για την αντιμετώπιση των εντεινόμενων ανισοτήτων,
για την εμπέδωση και διασφάλιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών,
για την οικοδόμηση σύγχρονου κοινωνικού κράτους,
για δημοκρατική, συμμετοχική και δίκαιη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.
Για μια πορεία προς το μέλλον, απελευθερωτική, που με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μπορούμε να περπατήσουμε μαζί όλοι οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες.
Η παρουσία ακροδεξιών και νεοφασιστικών κομμάτων στη Βουλή, δεν επιτρέπει εφησυχασμούς.
Η συντηρητική κυριαρχία στη Βουλή, επιβάλει την ύπαρξη μιας ισχυρής προοδευτικής πολιτικής φωνής, που θα αποτελέσει και την αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημοκράτες πολίτες που με την ψήφο τους συνέβαλαν καθοριστικά στην περαιτέρω ενίσχυση του Κινήματός μας, ώστε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη νέα Βουλή και να τους καλέσω να πορευτούμε χέρι – χέρι τον δύσκολο αλλά εθνικά αναγκαίο δρόμο που οδηγεί στην προοδευτική αλλαγή του τόπου.
Θέλω επίσης, να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους προοδευτικούς πολίτες Αχαιούς, όπως και τους εκλεκτούς συνυποψήφιούς μου, για τον σπουδαίο αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί, για ένα καλύτερο μέλλον, αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοπτικής.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *