Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου (16 Ιουνίου 1952) είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πολιτικός, βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (8 Φεβρουαρίου 2004 – 18 Μαρτίου 2012), ενώ διετέλεσε και 11ος πρωθυπουργός της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας (6 Οκτωβρίου 2009 – 11 Νοεμβρίου 2011), μετά τη νίκη του κόμματος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Γιώργος Α. Παπανδρέου

Ομιλία στη συζήτηση του νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας | 10.06.2020

Απότοκα Καραντίνας – Νέα πραγματικότητα: οπισθοδρόμηση ή αλλαγή | 04.06.2020

Mε αφορμή την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης | 30.05.2020

Το μέλλον της εργασίας – Πρωτομαγιά 2020 | 01.05.2020

Για την ορκωμοσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας | 13.03.2020

Ο Γ. Παπανδρέου από το Web Summit | 07.11.2019

 

Ομιλία στο Φόρουμ Διεθνών Σχέσεων για τις επιπτώσεις του COVID19 | 16.05.2020

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Φόρουμ Διεθνών Σχέσεων, για τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID19

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Α. Παπανδρέου, έδωσε στις 15 Μαΐου διαδικτυακή ομιλία στα μέλη του γνωστού ακαδημαϊκού think tank με έδρα την Κωνσταντινούπολη, Φόρουμ Διεθνών Σχέσεων, στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων για τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε εκτενώς για τις νέες προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία στον κόσμο, αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αποφευχθούν τα σφάλματα των περασμένων ετών με την μονόπλευρη επιβολή πολιτικών λιτότητας και να αντιμετωπισθούν με δίκαιο τρόπο οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στα κράτη μέλη.

Στο πλαίσιο των διαφορετικών προσεγγίσεων στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τόνισε πως η Ελλάδα έλαβε γρήγορα μέτρα, ενώ χάρη στη συνεργασία επιστημόνων, κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και πολιτών, περιορίστηκε σημαντικά η απώλεια ανθρωπίνων ζωών και έτσι σήμερα, μπορεί και βρίσκεται στη φάση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, επεσήμανε στην ομιλία του ότι η πανδημία θα έπρεπε να αποτελέσει ευκαιρία για τον περιορισμό των συγκρούσεων και την προώθηση ειρηνικών τρόπων επίλυσης διαφόρων.

Τόνισε μάλιστα, ότι και σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικός σχέσεις, πρέπει να σταματήσουν οι επιθετικές κινήσεις και οι μονομερείς ενέργειες όπως το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης και να υπάρξει πρωτοβουλία για συνέχιση των διερευνητικών επαφών καθώς και ένα νέο πλαίσιο σε συνεργασία με την ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ώστε να μην επαναληφθούν όσα έγιναν πρόσφατα στον Έβρο και στα ελληνικά νησιά.

Διαβάστε επίσης