Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου (16 Ιουνίου 1952) είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πολιτικός, βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (8 Φεβρουαρίου 2004 – 18 Μαρτίου 2012), ενώ διετέλεσε και 11ος πρωθυπουργός της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας (6 Οκτωβρίου 2009 – 11 Νοεμβρίου 2011), μετά τη νίκη του κόμματος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Γιώργος Α. Παπανδρέου

Ομιλία στη συζήτηση του νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας | 10.06.2020

Απότοκα Καραντίνας – Νέα πραγματικότητα: οπισθοδρόμηση ή αλλαγή | 04.06.2020

Mε αφορμή την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης | 30.05.2020

Το μέλλον της εργασίας – Πρωτομαγιά 2020 | 01.05.2020

Για την ορκωμοσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας | 13.03.2020

Ο Γ. Παπανδρέου από το Web Summit | 07.11.2019

 

«Δικαίωμα στην ασφάλεια έχουν όλοι, ιδίως οι πιο ευάλωτοι» | Δήλωση 28.06.2019

 

Πάτρα, 28 Ιουνίου 2019

Δηλώσεις του επικεφαλής υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Α. Παπανδρέου,  μετά την επίσκεψη του στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα:

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξιάρχο Νικόλαο Κοτρωνιά, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, Ταξίαρχο Βασίλειο Τσούρα, καθώς και εκπροσώπους των Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς και για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία και οι εργαζόμενοι.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Τα τελευταία χρόνια, ασφαλώς και λόγω των συνεπειών της κρίσης, η χώρα γνωρίζει μια έξαρση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας. Το φαινόμενο αυτό το ζούμε και εδώ στην Αχαΐα, όπου τα ποσοστά τέτοιων περιστατικών είναι από τα υψηλότερα στη χώρα.

Η κρίση είχε συνέπειες και στις συνθήκες εργασίας καθώς και στα μέσα που διαθέτουν οι αστυνομικές δυνάμεις για να μπορούν να δουλέψουν με αποτελεσματικότητα.

Θα έλεγα όμως επίσης, ότι πολλά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα, έχουν τη ρίζα τους στην αύξηση των ανισοτήτων, την ενδυνάμωση του οργανωμένου εγκλήματος αλλά και την ενδοοικογενειακή βία. Δεν αντιμετωπίζουμε μόνο στην Ελλάδα τέτοιου είδους προκλήσεις, τις βλέπουμε να υπάρχουν και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Τα αστικά κέντρα συνήθως είναι τα πιο επιβαρυμένα. Χρειάζεται, λοιπόν, η συνεργασία πολλών διαφορετικών φορέων για να δημιουργήσουμε πόλεις και ανοιχτές και ασφαλείς.

Η Ελλάδα ζει από την εξωστρέφεια, τον τουρισμό, άρα η λύση δεν είναι να κλειστούμε στα σπίτια μας και να οχυρωθούμε πίσω από φράχτες. 

Χρειάζεται ένα πολυδιάστατο σχέδιο που να αντιμετωπίζει τις μικρές και μεγάλες αιτίες που δημιουργούν αυτή την κατάσταση.

Χρειάζεται όμως, και ένα σχέδιο που θα απαντάει στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, γυναίκες και άνδρες που καλούνται πολύ συχνά να θέσουν την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο.

Μη ξεχνάμε: δικαίωμα στην ασφάλεια έχουν όλοι, ιδίως όμως, οι πιο ευάλωτοι.»

ΓΑΔΔ

 

Διαβάστε επίσης