Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου (16 Ιουνίου 1952) είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πολιτικός, βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (8 Φεβρουαρίου 2004 – 18 Μαρτίου 2012), ενώ διετέλεσε και 11ος πρωθυπουργός της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας (6 Οκτωβρίου 2009 – 11 Νοεμβρίου 2011), μετά τη νίκη του κόμματος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Γιώργος Α. Παπανδρέου

Ομιλία στη συζήτηση του νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας | 10.06.2020

Απότοκα Καραντίνας – Νέα πραγματικότητα: οπισθοδρόμηση ή αλλαγή | 04.06.2020

Mε αφορμή την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης | 30.05.2020

Το μέλλον της εργασίας – Πρωτομαγιά 2020 | 01.05.2020

Για την ορκωμοσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας | 13.03.2020

Ο Γ. Παπανδρέου από το Web Summit | 07.11.2019

 

Συνάντηση με Περιφερειάρχες και Γενικούς Γραμματείς

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συνάντηση με τους Περιφερειάρχες και τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με τους Περιφερειάρχες και τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Στην αρχή της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός είπε τα εξής:

“Είναι μεγάλη χαρά για εμένα που είσαστε σήμερα εδώ, μαζί μου, που βρεθήκαμε όλοι μαζί. Πρώτα απ’ όλα, θέλω να σας συγχαρώ και πάλι, όχι μόνο για την εκλογή σας, αλλά και για το έργο που έχετε αναλάβει, ένα ιστορικό έργο για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, την αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση – μια ιστορική αλλαγή.

Είστε θεμελιωτές μιας μεγάλης μεταρρύθμισης, που θέλει να φέρει την εξουσία, την Πολιτεία κοντά στον πολίτη, δίπλα στον πολίτη, για να αντιμετωπίσει πραγματικά τις καθημερινές ανάγκες και τα προβλήματα σε όλους τους τομείς. Είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση του ελληνικού κράτους, που σημαίνει ένα επιτελικό κράτος, αλλά και ένα δημιουργικό έργο της Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Σήμερα, είστε εδώ γιατί κάνουμε μια μεγάλη πράξη μεταφοράς αρμοδιοτήτων, δείχνοντας τη βούλησή μας προς την κατεύθυνση της αποκέντρωσης, με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για το ΕΣΠΑ, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Και αυτό, έχοντας κατά νου τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, τις δύσκολες στιγμές για τον πολίτη, τις δύσκολες στιγμές για την οικονομία, διότι εγώ θεωρώ και θεωρούμε και ως Κυβέρνηση, ότι η Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Και η μεταφορά αυτών των προγραμμάτων στην Αυτοδιοίκηση, ακριβώς εκεί στοχεύει: σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, στη διαμόρφωση της ταυτότητας κάθε Περιφέρειας, στη στήριξη της εργασίας, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην ανάδειξη της Περιφέρειας, κάθε Περιφέρειας, που μπορεί να είναι μοχλός ανάταξης, ανάπτυξης και προοπτικής για όλους τους Έλληνες.

Απαιτούνται προσπάθειες, για να πάμε από τα ελλείμματα στα πλεονάσματα, στα πλεονεκτήματα, στην Ελλάδα των αξιών, στην Περιφέρεια με ταυτότητα ελληνική, περιφερειακή, ιδιαίτερη.

Μπορούμε να πορευτούμε μαζί και θα τα καταφέρουμε και μαζί.

Καλή συνέχεια.

Να είστε καλά.

Διαβάστε επίσης