Γιώργος Α. Παπανδρέου

Στις Σέρρες.

Σε πολιτική εκδήλωση στην πλατεία Κρονίου παρεβρέθη ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ  

ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  

ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021  

Οι Σέρρες σήμερα έστειλαν το μήνυμα της νίκης και της δημιουργίας ενός μεγάλου και ισχυρού προοδευτικού σοσιαλιστικού κινήματος, που μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή καθηλωτική ισορροπία και να πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις.   

Θέλουμε η χώρα να πορευτεί στο μέλλον με ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο, που και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις αιτίες των προβλημάτων και να οδηγεί την Ελλάδα και τους Έλληνες με σιγουριά στη μετάβαση στη νέα εποχή, απαντώντας ουσιαστικά στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.  

Θέλουμε, στο πλαίσιο αυτό, και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής, για νέες ελκυστικές και ανταγωνιστικές παραγωγές, με ποιοτικά προϊόντα και υψηλή αξία.  

Οι Σέρρες είναι ένας νόμος ιστορικός με πλούσιο φυσικό πλούτο και έναν παραγωγικό κάμπο που παρακμάζει εξαιτίας των επιλογών της Νέας Δημοκρατίας.  

Και με συγκριτικά πλεονεκτήματα που παραμένουν αναξιοποίητα, όπως η γεωθερμία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που μπορούν να καταστήσουν τη χώρα μας ενεργειακά αυτόνομη και ελκυστική για επενδύσεις.  

Αλλά χρειαζόμαστε και ένα σχέδιο, με το οποίο θα καταστήσουμε τη χώρα ελκυστικό προορισμό για φοιτητές από όλο τον κόσμο ενισχύοντας τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα και διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Το τονίζω γνωρίζοντας το πόσο ταλαιπωρείται η περιοχή από την υψηλή ανεργία, που χτυπά ιδιαίτερα τους νέους.  

Ας κάνουμε λοιπόν, το πρώτο βήμα για αυτήν τη νικηφόρα πορεία που ονειρευόμαστε, κάνοντας παράλληλα την ελπίδα, λεωφόρο προοπτικής για ένα καλύτερο μέλλον.  

#pamemprosta