Γιώργος Α. Παπανδρέου

Στην Ε.Ε.Κ.Ε..

Δήλωση

Γιώργου Α. Παπανδρέου

μετά τη συνάντηση με το Προεδρείο και τη Διοίκηση  

της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών :

Η σημερινή συνάντησή μου με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Καταναλωτών, αφορούσε δύο ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα για τους πολίτες, τα κόκκινα δάνεια και την ακρίβεια.   

Όσον αφορά το πρώτο, όταν ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, διαπιστώνει σοβαρό πρόβλημα στο πως συμπεριφέρονται οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων προς τους δανειολήπτες, τότε υπάρχει μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα. Άρα απαιτείται άμεση και καθοριστική κυβερνητική παρέμβαση.  

Ας ασκήσει επιτέλους η κυβέρνηση τον ρυθμιστικό της ρόλο.  

Δυστυχώς, τόσο αυτή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση ενώ αντιμετώπισαν με ψέμματα και υποκρισία το δικό μας νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, άφησαν την κατοικία στο έλεος των funds.   

Όσον αφορά την ακρίβεια, ασφαλώς ο πληθωρισμός επηρεάζεται σε αυτήν τη συγκυρία και από εξωγενείς παράγοντες, Όμως στη χώρα μας, η εξωγενής κρίση ανέδειξε δομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να πληρώνει πάντα το μάρμαρο ο καταναλωτής.  

Διαπιστώνουμε λοιπόν, όχι μόνο το σύνολο αυτών των αυξήσεων να μεταφέρεται στο τελικό προϊόν, αλλά να δημιουργείται χώρος για τους κάθε λογής κερδοσκόπους. Είναι σαφές ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν πληροί το ρόλο της. Αλλά αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος.  

Χρειάζεται και να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών με πρώτο βήμα την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού.   

#pamemprosta