Γιώργος Α. Παπανδρέου

Στην Αχαΐα.

Ξεκινάμε σήμερα από εδώ, από την Αχαΐα, μια νέα μεγάλη προσπάθεια. Να γίνει ξανά μεγάλη και ισχυρή η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

Γιατί εμείς μπορούμε, μπορούμε ξανά, να δώσουμε όραμα, ελπίδα και προοπτική στον Ελληνικό λαό. Συμπάσχουμε με τις αγωνίες του λαού που βίωσε και βιώνει απανωτές κρίσεις. Μας δίδαξαν πολλά. Και ξέρουμε ότι μπροστά μας έχουμε νέες προκλήσεις.

Μια μεγάλη μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη. Αυτή η μεγάλη αλλαγή δεν μπορεί να γίνει με αντιλήψεις και πρακτικές παρελθόντος, δεν μπορεί να γίνει με ένα κράτος πελατειακό που στηρίζει κατεστημένα, και ρίχνει τα βάρη στον λαό.

Η ευθύνη μας είναι μεγάλη.

Οι αρχές και παράδοσή μας είναι να εγγυηθούμε μια μετάβαση που χτυπά διαχρονικά προβλήματα – που ξέρει ο ελληνικός λαός. Να εγγυηθούμε μια μετάβαση που θα δίνει την σιγουριά στον Έλληνα και την Ελληνίδα, θα σπάει τις τεράστιες ανισότητες, θα εμπεδώνει την κοινωνική δικαιοσύνη, θα ανοίγει σε όλους τη δημοκρατική συμμετοχή και μαζί θα διαμορφώνει το νέο όραμα για τον Ελληνισμό.

Η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να εγγυηθεί μια τέτοια διέξοδο.

Θα ξανακάνουμε την Παράταξή μας δυνατή και κυρίαρχη. Το μπορούμε. Πάμε μπροστά. #pamemprosta

Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου, τους συμπολίτες μου Αχαιούς, που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα, με τόσο ενθουσιασμό και να τους προσκαλέσω να πορευτούμε μαζί σε αυτήν την όμορφη, αλλά και αναγκαία προσπάθεια.