Γιώργος Α. Παπανδρέου

Μάλια, Άγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα.

Σήμερα εδώ στα Μάλια, τον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα της Κρήτης βρέθηκα με στελέχη, φίλες και φίλους, οι οποίοι κινητοποιούνται διότι έχουμε το όραμα, οι αξίες της δημοκρατίας, του σοσιαλισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμμετοχής να γίνουν ξανά πραγματικότητα.

Χαρά μου μεγάλη που βρίσκομαι εδώ στην Κρήτη, το κάστρο της δημοκρατίας, το κάστρο πρόοδου, συνδεδεμένο με την ιστορία του Ελευθέρίου Βενιζέλου, του Γεωργίου Παπανδρέου, του Ανδρέα Παπανδρέου και τώρα πάλι μαζί.

Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, μία νέα πορεία για την αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης για να σπάσει ο διπολισμός της αδράνειας, του συντηρητισμού για να μπορούμε να ξαναφτιάξουμε μια παράταξη δυναμική, ισχυρή που θα εκφράζει τον ελληνικό λαό και θα δώσει πάλι προοπτική, χαρά και βιώσιμη ανάπτυξη στην πατρίδα μας. Το στοίχημα πραγματικά είναι να κάνουμε ένα κόμμα συμμετοχικό.

Να ανοίξουμε δυνατότητες να εκφραστεί ο κόσμος, να αισθανθεί ότι εμείς κατοχυρώνουμε βασικές αξίες, σταθερές , σε μία εποχή μεγάλης αγωνίας και ανασφάλειας, αξίες όπως η κοινωνική δικαιοσύνη.

Να χτυπήσουμε την ανισότητα, να έχει πρόσβαση ο ελληνικός λαός στην υγεία και παιδεία, χωρίς ρουσφέτια και πελατειακούς χειρισμούς.

Να αξιοποιηθούν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, όχι πελατειακά για τους ισχυρούς και επιλεκτικά για τους λίγους, αλλά να έχουμε συμμετοχική ανάπτυξη όλων για το καλό του τόπου

Να στηρίξουμε μία δημοκρατική λειτουργία αποκέντρωσης απέναντι σε ένα συγκεντρωτικό ακόμα κράτος και να προχωρήσουμε μπροστά στις νέες μεγάλες προκλήσεις, όπως η Πανδημία η οποία δεν είναι παρά απόρροια της κρίσης της κλιματικής καταστροφής την οποία και εδώ στην Κρήτη ζήσαμε και σε άλλες περιοχές αυτό το καλοκαίρι με τις τραγικές πυρκαγιές.

Σε αυτή τη μεγάλη μετάβαση που καλείται η ανθρωπότητα να κάνει η Ελλάδα πρέπει να είναι υπόδειγμα, γιατί εμείς έχουμε δυνατότητες πολλές.

Στην πράσινη ανάπτυξη, που παλιά μας έλεγαν για πράσινα άλογα, σήμερα είναι επιτακτική, αλλά κι αυτή δεν μπορεί να γίνει σε βάρος του κόσμου, αλλά πρέπει να είναι ευκαιρία να αναδείξουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα και πάντα μέσα από μία λογική κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στοίχημά μας είναι ξανά αυτή η παράταξη να εκφράσει τον πόθο του ελληνικού λαού για πρόοδο, για δημοκρατία, για κοινωνική συνοχή και κοινωνική ισότητα. Και μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε.

#pamemptosta #Κρήτη