Γιώργος Α. Παπανδρέου

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και στο 2ο ΚΕ.Δ,Α,Σ,Υ. Αχαΐας.

Ο Πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, καθώς και το 2ο Κέντρο Διεπιστημονικής, Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Αχαΐας (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ΑΧΑΙΑΣ)

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ενημερώθηκε για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την εκπαίδευση και αντάλλαξε απόψεις και προτάσεις με τους συνομιλητές του για τα προβλήματα υποβάθμισης του ρόλου του σχολείου και τη μέριμνα που απαιτείται με τη συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων και με ολιστικές παρεμβάσεις από την πολιτεία.

Στις συναντήσεις αυτές, συζητήθηκε και η αναγκαιότητα να αναδειχθεί ο κοινωνικός ρόλος του σχολείου, όπως και η ανάγκη να δρομολογηθεί ποιοτική εκπαίδευση με την ισχυροποίηση της διεπιστημονικότητας αλλά και με σύγχρονες νέες υποδομές. Πολύ περισσότερο σήμερα, που προκύπτουν νέα ζητήματα από την αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών και τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι το σχολείο πρέπει να αποτελέσει κύτταρο μετεξέλιξης στην πορεία προς μια άλλη συλλογική κουλτούρα που θα οδηγήσει στην εκπαίδευση ενός βιώσιμου μέλλοντος.