Γιώργος Α. Παπανδρέου

Επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Είχα σήμερα την χαρά να επισκεφτώ το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και να συναντηθώ και να μιλήσω με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργο Νούνεση, καθώς και με μέλη της Διοίκησης.

Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η Silicon Valley της Ελλάδας. Επεσήμανα την ανάγκη η Πολιτεία να σταθεί αρωγός και να στηρίξει, με την αναγκαία ευελιξία αυτή τη θαυμάσια προσπάθεια που ήδη έχει δημιουργήσει τις δικές του startups και έχει προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον του ιδιωτικού τομέα.

Πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην έρευνα τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκόσμια, αποτελώντας ένα παράδειγμα αλλαγών για την ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας, συμβάλλοντας παράλληλα και στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Από την πλευρά του ο κύριος Νούνεσης μου μετέφερε τον πολύπλευρο έργο που πραγματοποιεί ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ως δημόσιος ερευνητικός οργανισμός, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη συνεχούς στήριξης από την πλευρά της Πολιτείας.