Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου (16 Ιουνίου 1952) είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πολιτικός, βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (8 Φεβρουαρίου 2004 – 18 Μαρτίου 2012), ενώ διετέλεσε και 11ος πρωθυπουργός της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας (6 Οκτωβρίου 2009 – 11 Νοεμβρίου 2011), μετά τη νίκη του κόμματος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Γιώργος Α. Παπανδρέου

Ομιλία στη συζήτηση του νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας | 10.06.2020

Απότοκα Καραντίνας – Νέα πραγματικότητα: οπισθοδρόμηση ή αλλαγή | 04.06.2020

Mε αφορμή την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης | 30.05.2020

Το μέλλον της εργασίας – Πρωτομαγιά 2020 | 01.05.2020

Για την ορκωμοσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας | 13.03.2020

Ο Γ. Παπανδρέου από το Web Summit | 07.11.2019

 

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13”

Η εφημερίδα Παρασκευή + 13, στο σημερινό της φύλλο, ανακαλύπτει νέους δρόμους μέσω των οποίων μπορούν κάποιοι να οδηγηθούν στην αθλιότητα και τη συκοφαντία και μάλιστα, με μεγάλη ευκολία, καθώς το δημοσίευμά της που αφορά συμβούλους και συνεργάτες του Γιώργου Α. Παπανδρέου, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και την πραγματικότητα, αλλά επιπλέον, αποτελεί σκόπιμη συρραφή εντελώς διαφορετικών πραγμάτων με ανύπαρκτα στοιχεία.

Επειδή, λοιπόν, η αλήθεια δεν χρειάζεται πολλά στοιχεία, αρκεί να αναφερθεί, ότι ο συνολικός προϋπολογισμός της Γραμματείας του Πρωθυπουργού κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανερχόταν σε περίπου 3 εκατ. ευρώ ετησίως, μειωμένος αισθητά σε σχέση με τις δαπάνες προηγούμενων χρόνων, όπως του 2009 για παράδειγμα, που είχαν ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, οι πληρωμές από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ανήλθαν για το έτος 2010, στα 3.035.336,64 ευρώ και οι προϋπολογισθείσες πιστώσεις για το έτος 2011, στα 3.305.000 ευρώ.

Όλα αυτά, θα μπορούσαν οι δήθεν υπηρέτες της αλήθειας να τα έχουν στη διάθεσή τους με μια απλή ανάγνωση των επισήμων εγγράφων που μάλιστα δημοσιεύονται, όπως και όλες τις σχετικές αποφάσεις που αφορούν τη διοίκηση, οι οποίες αναρτώνται στο διαδίκτυο, διαδικασία που είναι πλέον υποχρεωτική με απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά υπάρχει και το κωμικό στοιχείο στην όλη υπόθεση που κατασκεύασε η εφημερίδα, το οποίο έρχεται από το μοναδικό αληθινό στοιχείο του δημοσιεύματος, αυτό που αφορά τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων στη Γραμματεία του Πρωθυποργού, δηλαδή τους 72 εργαζομένους. Και είναι κωμικό, καθώς για πρώτη φορά ΜΜΕ, προσεγγίζει με σχετική ακρίβεια των αριθμό των εργαζομένων, αφού από τις μέχρι σήμερα αναφορές και παρά τις επίσημες ανακοινώσεις που είχαν εκδοθεί την περίοδο εκείνη με τα απολύτως αληθή στοιχεία, είχε διαμορφωθεί η εντύπωση στην κοινή γνώριμη περί “στρατού που εργαζόταν στο Μαξίμου”.

Σήμερα η εφημερίδα Παρασκευή + 13, αναφέρει τον πραγματικό αριθμό των εργαζόμενων, μόνο και μόνο γα να κατασκευάσει μια νέα εικονική πραγματικότητα: “τόσο λίγοι, τόσα πολλά;”.

Μετά από αυτό το δημοσίευμα, ουδείς θα μπορεί να υποστηρίζει ότι, και η αθλιότητα έχει τα όριά της.

Γιατί καθώς φαίνεται, και από το σημερινό δημοσίευμα και από άλλα της τελευταίας περιόδου, υπάρχουν πρόθυμοι συγγραφείς να υπογράψουν ακόμη και στη λάσπη, προκειμένου να καταστούν άξιοι υπηρέτες αφεντικών, αλλά και εμπνευστών και κατασκευαστών απολύτως ανήθικων και συκοφαντικών ρυπαρογραφημάτων.

Η αλήθεια είναι ότι, όσο περνά ο καιρός και όσο περισσότερο επιβεβαιώνονται πολιτικές και επιλογές του Γιώργου Α. Παπανδρέου, τόσο θα πολλαπλασιάζονται και οι εμπνευστές και οι κατασκευαστές και οι πρόθυμες υπογραφές που θα επιχειρούν να τον πλήξουν με ανήθικο τρόπο.

Τέλος, και με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα, είναι αναγκαίο να αναλογιστούν όλοι και ιδιαιτέρως όσοι εκκινούν δήθεν από την ανάγκη προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και καταλήγουν στον άκρατο λαϊκισμό, αν επιθυμούν πραγματικά ένα Γραφείο ή μια Γραμματεία Πρωθυπουργού, που να είναι με σύγχρονο τρόπο οργανωμένα, ώστε να παρακολουθούν ουσιασικά το κυβερνητικό έργο, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον ή αν επιθυμούν κάποια υπηρεσία που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο της, ώστε να έχουν στη συνέχεια λόγο ύπαρξης οι πάσης φύσεως -και κατ´ επάγγελμα από ό,τι αποδεικνύουν τα πράγματα- τιμητές.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας πάντως, στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, τον Νοέμβριο του 2011, υπηρετούσαν εβδομήντα επτά 77 εργαζόμενοι (μετακλητοί, σύμβουλοι και συνεργάτες), ενώ οι προβλεπόμενες τότε θέσεις ανέρχονταν σε 125.

Διαβάστε επίσης