- Γιώργος Α. Παπανδρέου - http://papandreou.gr -

Για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα | 12.10.2015

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Καταδικάζω απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου για την ειρήνη, που διοργάνωσαν δημοκρατικές οργανώσεις και συνδικαλιστικοί φορείς, μεταξύ των οποίων οι KESK, DISK, TMMOB  και TTB.

Η επίθεση έγινε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, σε μια χρονική στιγμή όπου για κάθε λειτουργική δημοκρατία είναι ζωτικής σημασίας θέμα οι πολίτες να απολαμβάνουν  το δικαίωμα της ελευθερίας συνάθροισης και της ελευθερίας έκφρασης.

Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο διαδήλωναν για την ειρήνη. Ένα μήνυμα με ιδιαίτερη σημασία σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή που υποφέρει από τις συνέπειες του πολέμου και της τρομοκρατίας.

Περιμένουμε οι υπαίτιοι αυτής της φρικτής επίθεσης να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν για την πράξη τους. Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα, οι τουρκικές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη του δημοκρατικού δικαιώματος της συνάθροισης και της ελεύθερης έκφρασης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Σε αυτή τη δραματική στιγμή, οι πολίτες της Τουρκίας πρέπει ενωμένοι να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στην τρομοκρατία και τη βία, ενάντια σε πράξεις που σκοπό έχουν να εκφοβίσουν όσους συμμετέχουν ενεργά στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, εκφράζω την αλληλεγγύη μου στο λαό της Τουρκίας, τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.