Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου (16 Ιουνίου 1952) είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πολιτικός, βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (8 Φεβρουαρίου 2004 – 18 Μαρτίου 2012), ενώ διετέλεσε και 11ος πρωθυπουργός της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας (6 Οκτωβρίου 2009 – 11 Νοεμβρίου 2011), μετά τη νίκη του κόμματος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Γιώργος Α. Παπανδρέου

Ομιλία στη συζήτηση του νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας | 10.06.2020

Απότοκα Καραντίνας – Νέα πραγματικότητα: οπισθοδρόμηση ή αλλαγή | 04.06.2020

Mε αφορμή την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης | 30.05.2020

Το μέλλον της εργασίας – Πρωτομαγιά 2020 | 01.05.2020

Για την ορκωμοσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας | 13.03.2020

Ο Γ. Παπανδρέου από το Web Summit | 07.11.2019

 

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 20 χρόνων Πατριαρχείας της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου

Παναγιότατε, εκ μέρους όλων των Ελλήνων και της Κυβέρνησής μας, σας καλωσορίζουμε στη χώρα μας και, μάλιστα, σε αυτή την ιερή και εξαίσια περιοχή της πατρίδας μας.

Η απόφασή σας να έρθετε στο Άγιον Όρος και να εορτάσετε τη λαμπρή επέτειο των 20 ετών της Πατριαρχείας σας στον Οικουμενικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως, μας τιμά όλους, ιδιαίτερα βεβαίως τους σεβαστούς Αγιορείτες Πατέρες, αλλά και εμάς, που ήρθαμε να συνεορτάσουμε.

Ευχόμαστε να είσαστε πάντα δυνατός, στις επάλξεις των αγώνων σας, με υγεία και κάθε καλό. Να ποιμένετε την Ορθοδοξία, να προάγετε την καταλλαγή μέσα σ’ έναν ταραγμένο κόσμο, να ευαισθητοποιείτε την παγκόσμια κοινότητα για το περιβάλλον και την ειρήνη.

Άγιε Πρώτε και σεβαστοί Πατέρες, είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά που αισθάνομαι σήμερα, ευρισκόμενος μαζί σας, χάρις στο εύσχημο αυτό γεγονός. Γνωρίζετε το σεβασμό και την ευαισθησία μας γι’ αυτό τον ιερό τόπο και τους οικιστές του. Θέλω να ξέρετε ότι πάντοτε σας σκέπτομαι και είμαι κοντά σας, στα προβλήματά σας.

Βέβαια, οι συγκυρίες, οι δύσκολες συγκυρίες, ίσως δεν μας επέτρεψαν ούτε να βρεθούμε εδώ όσο θα θέλαμε, ούτε να κάνουμε όλα όσα θέλουμε, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες και μαζί σας, για να αντιμετωπίσουμε κάθε ζήτημα το οποίο έχετε μπροστά σας.

Παναγιότατε, θέλω από καρδιάς να πω δυο λόγια: σας γνωρίζω πολλά χρόνια, παρακολουθώ το έργο σας αυτά τα 20 χρόνια που σήμερα εορτάζετε και εντυπωσιάζομαι πάντα από τη δύναμή σας, την επιμονή σας, την αφοσίωσή σας, τον αγώνα σας, να αναδείξετε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και τις πνευματικές αξίες που συμβολίζει για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Θέλω να ξέρετε ότι έχετε πάντα τη στήριξή μου. Και από κάθε θέση ευθύνης στην οποία έχω διατελέσει, στήριξα και θα στηρίζω τη δική σας προσπάθεια.

Θέλω επίσης να ξέρετε ότι ο δικός σας αγώνας, δίνει ένα παράδειγμα. Παράδειγμα που μας εμπνέει, που δίνει και σε εμάς δύναμη, σε μια εποχή δύσκολων καιρών για τη χώρα μας, όπου έχουμε επωμισθεί όλοι μας, όχι μόνον εγώ προσωπικά, αλλά και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός, βάρη και ευθύνες.

Μας δίνετε με το παράδειγμά σας κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε και να ξεπεράσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτές τις δυσκολίες, ώστε η χώρα μας να βρεθεί στην άλλη όχθη του ποταμού, πιο δυνατή, με βιωσιμότητα και ευημερία.

Είναι ένας αγώνας, τον οποίο κάνουμε και εμείς με αφοσίωση. Και είναι χαρά μου ότι βρίσκομαι σήμερα εδώ, κοντά σας, για να έχω αυτή την επαφή μαζί σας, αλλά και να πάρω λίγη από τη δύναμη που εσείς εκπροσωπείτε.

Άγιε Πρώτε, σεβαστοί Πατέρες, συμμετέχοντας σε αυτή την επετειακή εκδήλωση για τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, αναφωνούμε μαζί σας: «εις έτη πολλά και άξιος».

Διαβάστε επίσης