Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου (16 Ιουνίου 1952) είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πολιτικός, βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (8 Φεβρουαρίου 2004 – 18 Μαρτίου 2012), ενώ διετέλεσε και 11ος πρωθυπουργός της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας (6 Οκτωβρίου 2009 – 11 Νοεμβρίου 2011), μετά τη νίκη του κόμματος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Γιώργος Α. Παπανδρέου

Ομιλία στη συζήτηση του νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας | 10.06.2020

Απότοκα Καραντίνας – Νέα πραγματικότητα: οπισθοδρόμηση ή αλλαγή | 04.06.2020

Mε αφορμή την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης | 30.05.2020

Το μέλλον της εργασίας – Πρωτομαγιά 2020 | 01.05.2020

Για την ορκωμοσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας | 13.03.2020

Ο Γ. Παπανδρέου από το Web Summit | 07.11.2019

 

Μήνυμα αλληλεγγύης του Γιώργου Παπανδρέου προς τις γυναίκες του Μαρόκου

Ο Πρόεδρος  της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στον Πρώτο Γραμματέα του κόμματος μέλος από το Μαρόκο USFP , Ντρις Λασγκάρ για τον αγώνα που δίνει για τα δικαιώματα των γυναικών. Πριν λίγες βδομάδες, κατα τη διάρκεια του Συνεδρίου των γυναικών του USFP , o Ντρις Λασγκάρ υποστήριξε  δημόσια βασικά τους αιτήματα όπως την κατάργηση της πολυγαμίας, την απαγόρευση του γάμου με ανήλικα κορίτσια και την έναρξη ενός διαλόγου για την ισότητα των δύο φύλων σε θέματα κληρονομιάς. Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εξτρεμιστικών κύκλων στο Μαρόκο που ξεκίνησαν μια καμπάνια ύβρεων και απειλών κατά του Ντρις Λασγκάρ και των γυναικών του USFP .

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Γιώργου Παπανδρέου είναι το ακόλουθο:

Αγαπητέ Ντρις,

Ενημερώθηκα για τις επιθέσεις, ύβρεις και απειλές που είχαν ως στόχο εσένα προσωπικά καθώς  και στελέχη του κόμματος σου.
Με την επιστολή αυτη θέλω να σου μεταφέρω τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Σοσιαλιστικής Διεθνους  μπροστά  σε αυτές τις πράξεις μίσους που εκφράζουν μια άρνηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων και του σεβασμού της διαφορετικότητας.
Είμαι πεπεισμένος ότι τα γεγονότα αυτά θα κάνουν ακόμα πιο αποφασιστική την βούληση σου καθώς και όλων των δημοκρατικών πολιτών του Μαρόκου για την συνέχιση των αγώνων για την ισότητα και δεν θα σας αποσπάσουν από τα πραγματικά διακυβεύματα  και τους προβληματισμούς της μαροκινής κοινωνίας.
Με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Παπανδρέου
Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Διαβάστε επίσης