- Γιώργος Α. Παπανδρέου - http://papandreou.gr -

Διαλέξεις του Γιώργου Παπανδρέου για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μεταβεί στις ΗΠΑ, όπου θα πραγματοποιήσει οκτώ διαλέξεις σε ισάριθμα Πανεπιστήμια και Ιδρύματα, μεταξύ 8 και 22 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο των διαλέξεων αυτών, μεταξύ άλλων θα αναφερθεί:

Στην κρίση και τις επιπτώσεις της διεθνώς, ιδιαιτέρως στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στις μεγάλες θεσμικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την συμμετοχή των Ευρωπαίων στην Ευρώπη του μέλλοντος.

Στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει άμεση ανάγκη η Ευρωζώνη.

Στις κοινές πολιτικές που πρέπει να προωθήσει η ΕΕ για την βιώσιμη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Στην αδήριτη ανάγκη αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και των φορολογικών παραδείσων, αλλά και στην ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών και των οίκων αξιολόγησης, καθώς από την υπερσυγκέντρωση των κεφαλαίων εντείνονται οι πιέσεις ακόμη και οι εκβιασμοί προς εκλεγμένες κυβερνήσεις και οργανισμούς, γεγονός που συνιστά μείζον ζήτημα Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση του οποίου απαιτούνται υπερεθνικές προσπάθειες και κοινές πολιτικές και πέραν της Ευρώπης.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου, θα αναφερθεί στην άμεση ανάγκη να προταχθούν οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις έναντι της αυστηρής λιτότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες και οι πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν από την καταστροφή, καθώς και η δημοσιονομική υπευθυνότητα έναντι της βίαιης προσαρμογής. Επίσης, θα αναφερθεί στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας που την καθιστούν σημαντικό πόλο επενδύσεων.